Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


6791 Oldedalen
Norway

Aabrekk Gard ligg øverst i den vakre Oldedalen i Stryn kommune. Vi tilbyr overnatting i nyrestaurert hus frå 1700- og 1800-talet, har servering for grupper og sel varer som er produsert på garden. Produkta som vert levert frå garden er basert på sterke tradisjonar, og ber namnet Lykle. Garden og Trollbutunet ligg i eit roleg område, ved foten av Brenndalsbreen, og ikkje langt frå den berømte Briksdalsbreen.

Banner_lefse-2.jpg

Bakevarer

Bakevarer med tradisjon

 
lefser.jpg

LEFSER

Laga etter Nordfjordlefse-oppskrift. Den kan variere frå bygd til bygd. Fyllet i lefsa er rørt smør og melis smaksett med litt vaniljesukker og litt rømme. I lag med gombe er dette festmat.

Ingrediensar:
Mjøl, kefir, sukker, smør, natron, hjortesalt.
Fyll: Smør, melis, vaniljesukker, rømme.


fiskelefse.jpg

FISKELEFSER

Tradisjonen med lefse til fisk er ikkje så gamal her hos oss, men dei siste 25 åra har vi brukt den til lutafisken 1. juledag. Å pakke fisk inn i lefse ilag med potet, gulrot og godt smør er kjempegodt. Og til rakfisk er lefse sjølvskrive. Tips: Smør ramsløk-smør over lefsa, og legg over røyke-laks, rull saman og nyt!

Ingrediensar:
Kveitemjøl, fin rug 49%, mjølk, vatn, potet, salt.


JULEKAKER I BOKS

Når det nærmar seg jul fyller vi kakeboksane til randa.
Kontakt oss gjerne i november og sikre deg dine sju slag til jul.
God jul!

Banner_flatbroed.jpg

FLATBRØD

Baka etter oppskrift som vi har brukt her på Aabrekk Gard i fleire generasjonar. Vi kokar poteter og mæl dei på kvern, har i havregryn som har lege i bløyt over natta, fin og grov grovekveite, salt og skumma-mjølk. Av denne deigen blir det flatbrød med god smak. Det smakar godt til fisk og spekemat - eller bryt flatbrødet i småbitar i ei skål, slå over surmjølk og strø på litt sukker.

Ingrediensar:
Fin og grov kveite, havregryn, poteter, vatn, H-mjølk, salt.


Banner_poteter.jpg

POTETKAKER

Laga etter god gamal oppskrift. Disse møyre og godsmakande potetkakene er nydelege ilag med godt smør og brun geitost eller til røykalaks og rjome.

Ingrediensar:
Poteter, kveitemjøl, mjølk og salt.


KRANSEKAKE

Ingrediensar:
Mandlar, melis, eggekvite.
GLUTENFRI


PEANØTTKAKER

Ingrediensar:
Kv.mjøl, margarin, sukker, egg, koke-sjokolade, peanøtter, salt, bakepulver, vaniljesukker.



SJOKONØTTKJEKS

Ingrediensar:
Sukker, kokesjokolade, hasselnøtter, smør, kveitemjøl, egg, natron, vaniljesukker.


 
 
Aabrekk_CG10-copy.jpg